Start leerafdelingen Jan Thijs Seinenhof

Start leerafdelingen Jan Thijs Seinenhof

maandag 20 februari 2017

Veertien leerlingen van het Drenthe College en Hogeschool Viaa zijn gestart met hun stage op de leerafdelingen in Jan Thijs Seinenhof in Diever.

De stagiaires zijn 20 weken bij Zorggroep Noorderboog. De groep bestaat uit leerlingen met verschillende achtergronden en in verschillende fases van de opleiding, van de eerste stage tot de laatste stage voor de afronding van de opleiding.

Van elkaar leren

Op een leerafdeling doen de stagiaires volwaardig mee in het team. Ze hebben eigen verantwoordelijkheden, draaien mee in het rooster en doen alle voorkomende werkzaamheden. De leerlingen leren van elkaar en van de medewerkers. Ze worden bijgestaan door werkbegeleiders.

Gezien als collega

“Op een leerafdeling wordt je als een collega gezien, er is meer begeleiding. Die is in het begin één op één, zodat iemand goed ingewerkt raakt”, vertelt Margreet Zomermaand van Opleidingen. “De begeleiding wordt steeds minder, aan het eind kan iemand zelfstandig werken. Deze manier van werken geeft meer verdieping. Die opbouw is heel fijn. Stagiaires van verschillen opleidingen en niveaus leren samenwerken, en krijgen verantwoordelijkheid. Ze kunnen ook bij elkaar terecht met vragen en voor advies, die drempel is vaak lager dan bij een medewerker. De medewerkers leren ook van de stagiaires, dat is heel leuk. Het hele team is betrokken bij de leerafdeling. Dat moet ook, de omgeving moet veilig zijn. We zien de stagiaires soms terug komen in de vakanties of als invaller, ze kunnen zo weer meedraaien op hun ‘eigen’ afdeling.”

Laatste nieuws