’t Vonder viert zilveren jubileum met inwoners van Ruinerwold

’t Vonder viert zilveren jubileum met inwoners van Ruinerwold

woensdag 24 april 2019

Op zaterdag 11 mei is het feest in woonzorgcentrum ’t Vonder, omdat het vijfentwintig jaar bestaat. Iedereen die zich bij ’t Vonder of de ouderenzorg betrokken voelt, is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan de festiviteiten.

Festiviteiten

Wethouder Van ’t Zand opent om 10.00 uur de jubileumdag. De Historische Vereniging is 11 mei de hele dag aanwezig en vertoont beelden van ’t Vonder. Ook is er de hele dag een markt met diverse kraampjes en er is een proeverij. En ’s morgens en ’s middags kunnen bezoekers een gokje wagen bij het rad van fortuin. Verschillende ondernemers uit Ruinerwold stellen de prijzen beschikbaar. Doorlopend is er muziek en om 15.00 uur sluit Spotlight de feestdag af met een spetterend optreden.

Bewoner vanaf het eerste uur

’t Vonder is van oorsprong vanuit de Diaconie van de Hervormde Gemeente in Ruinerwold ontstaan. Mevrouw Westerbeek woont vanaf de opening in een aanleunwoning van ’t Vonder. “Ik kwam met de auto, maar loop nu met de rollator. Ik moest eerst wel wennen, maar het was ook wel heel gezellig om samen met Ruinerwoldigers ’t Vonder te betrekken. Het fietsenhok stond in de beginjaren bomvol. We ondernamen samen activiteiten en vierden met elkaar de verjaardagen.” Mevrouw Westerbeek heeft vanaf de opening tot nu in een schriftje bijgehouden wie er in welk appartement woont en heeft gewoond.

Veranderingen

In de loop der jaren veranderde er veel. “Vroeger zat de deur tussen de aanleunwoningen en het zorgcentrum op slot. Nu is iedereen welkom in ’t Vonder en vallen de bewoners van de aanleunwoningen terug op de zorg in ’t Vonder, eten ze mee in het restaurant en nemen ze deel aan allerlei activiteiten”. Zelf vermaakt mevrouw Westerbeek zich met puzzelen, televisie kijken en lezen. Zij vindt het jammer dat mensen pas naar ’t Vonder verhuizen als ze erg oud zijn. “Je kunt beter kleiner gaan wonen als je nog iets kunt, want dan is de stap minder groot en maak je sneller contact,” aldus mevrouw Westerbeek. Mensen die nu in ’t Vonder komen wonen, hebben vaak direct al veel zorg nodig.

Dinsdag voorafgaand aan de jubileumviering organiseren de medewerkers een voorstelling van “Ja zuster, nee zuster” voor de bewoners.

Laatste nieuws