Waarom zou je verhuizen naar een huurappartement van Zorggroep Noorderboog?

Waarom zou je verhuizen naar een huurappartement van Zorggroep Noorderboog?

woensdag 15 mei 2019

‘Vroeger spitte ik in het voorjaar fluitend in een ochtend de voortuin om’, zucht Geert. ‘Nu mag ik er wel  een week voor uittrekken. Misschien moet ik het wat rustiger aan doen, zodat ik vaker met Betsie naar Havelte kan fietsen. Lekker genieten van de lammetjes en op het terras bij ‘het Hunebed’ een ijsje eten.

Mijn kinderen zeggen dat ik beter kleiner kan gaan wonen, maar als de kinderen zo af en toe wat bijspringen, lukt het nog prima.’

Geert wil zijn vertrouwde nest nog niet verlaten. Hij wil zijn eigen leven leiden en zijn eigen beslissingen nemen. Maar hij weet ook dat hij steeds ouder wordt en dat hij steeds meer moeite zal krijgen om de boel voor elkaar te houden. Soms maakt hij zich ook zorgen dat Betsie zal overlijden en dat hij dan alleen achter blijft. Hulp van kinderen of buren vragen, vindt hij lastig. Zij hebben het druk met werken, sporten, uitgaan en hun eigen huishouding.

Zorggroep Noorderboog wil dat mensen zelf bepalen hoe ze oud worden.

Daarvoor biedt Noorderboog verschillende huurappartementen aan, die vaak in de buurt liggen van een woonzorgcentrum. Ouderen wonen er zelfstandig en kunnen bij behoefte aan zorg terugvallen op Noorderboog. De meeste woonzorgcentra hebben een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Mee-eten in het restaurant van het woonzorgcentrum behoort ook tot de mogelijkheden. Bovendien organiseert Noorderboog in de centra allerlei activiteiten, waaraan bewoners van de appartementen kunnen meedoen. Niks moet, maar bewoners kunnen wel van de mogelijkheden gebruik maken.

Maar waarom zou je niet gewoon in je eigen huis blijven wonen en gebruik maken van tafeltje dek je?

In een huurappartement bij een woonzorgcentrum wonen ouderen in de buurt van gelijkgestemden. Zij kunnen elkaar gemakkelijk opzoeken voor een kop koffie of een praatje. Als ze op hun privacy gesteld zijn, dan blijven ze lekker in hun eigen appartement. De huurappartementen van Noorderboog zijn vaak kleiner dan een woning in een buurt of stad. Daardoor kunnen bewoners de appartementen zelf goed onderhouden. En in geval van nood is zorg snel geregeld. Dat geeft ouderen rust.

Waar heeft Noorderboog huurappartementen?

Noorderboog heeft in Meppel appartementen in De Oeverlanden nabij woonzorgcentrum Het Anker en in De Reestlanden nabij het Irenehuis in Meppel. Ook in Het Kerspel in Nijeveen en in De Sering in Rouveen heeft Noorderboog huurappartementen. Voor de huurappartementen bij Dunninghe in De Wijk, bij ’t Vonder in Ruinerwold en in Nijenstede in Steenwijk kan Noorderboog bemiddelen. De huurprijs varieert van € 500,-- tot € 1100,-- per maand. Dit is afhankelijk van de ligging en de grootte van het appartement.  

Meer weten over een appartement huren bij Noorderboog?

Informeer vrijblijvend bij onze woonconsulenten naar de mogelijkheden. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (0522) 752 852 of via e-mail klantadvies-verhuur@noorderboog.nl. Of klik hier voor het actuele aanbod.

Laatste nieuws