Praktijkleerroute

Bij Zorggroep Noorderboog kun je leren in de praktijk, op de plek waar je werkt. Je gaat niet naar school, de docenten komen naar jouw werkplek.

In onze praktijkleerroute werk je in je eigen tempo toe naar twee diploma's VIG/MMZ (verzorgende IG/medewerker maatschappelijke zorg) en daarna ben je verzekerd van werk.

Wie ben je?

  • Je bent 16 jaar of ouder en hebt minimaal VMBO kader of TL. Je bent leergierig en nieuwsgierig en je werkt graag met mensen. Je bent een doener, en houdt van afwisseling. In de zorg is geen dag hetzelfde. Er zijn verschillende dingen te doen, mensen maken het iedere dag weer anders. Je weet raad met onverwachte situaties en bent creatief in het bedenken van oplossingen.
  • Je hebt ander werk gedaan, en wilt aan de slag in de zorg. Ook als zij-instromer kun je bij ons terecht.

Wie zijn wij?

Je bent vanaf het begin onderdeel van het team waar je werkt, je bent één van de collega's. Er is goede begeleiding, je leert van en met elkaar. Jij leert van je collega's, je collega's leren van jou. Je doet de praktijkleerroute in je eigen tempo. Dat kan, omdat je extra bent in het team. In een leuke en dynamische werkomgeving leer en werk je. Daarbij maken we gebruik van ICT en van moderne leer-technologie.

Unieke samenwerking

Zorggroep Noorderboog biedt samen met het Deltion College en het Drenthe College deze nieuwe leervorm aan. Vanaf dag 1 start het werken en leren in de praktijk. De docenten komen naar de werkplek van de leerlingen, en zien de leerlingen dus ook in de praktijk. De praktijk bepaalt de leervraag, niet het aanbod uit een boekje. Er is regelmatig contact tussen leerling, docent en werkbegeleider.

Erkend diploma

De praktijkleerroute sluit af met een erkend (dubbel) diploma, VIG/MMZ.  Hiermee kun je werken als verzorgende IG én als medewerker maatschappelijke zorg. Met een diploma VIG/MMZ ben je verzekerd van werk.

Meer informatie

Stuur voor meer informatie een app naar (06) 5898 0529 of een mail naar opleidingen@noorderboog.nl