Parkinson Dagbehandeling

Parkinson Dagbehandeling

Kunt u door de ziekte van Parkinson wel wat ondersteuning en begeleiding gebruiken bij het doen van de dagelijkse activiteiten? Ervaart u bijvoorbeeld problemen in uw woning als gevolg van de ziekte, zoals bij het lopen, draaien of opstaan?  Wordt het lastiger uzelf verstaanbaar te maken of om uw aandacht er goed bij te houden? Wilt u dit verbeteren? Dan is de Parkinson dagbehandeling wat voor u.

De ziekte van Parkinson of een aanverwant ziektebeeld (Parkinsonisme) heeft bij ieder mens een eigen verloop. Daarom geeft Zorggroep Noorderboog u persoonlijke begeleiding. U werkt in de groep aan uw eigen doelen. Hierbij is één medewerker van de dagbehandeling uw vaste aanspreekpunt, uw persoonlijk begeleider.

Deskundige behandelaars

Bij de dagbehandeling staan de therapieën voorop. Verschillende behandelaars gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson en Parkinsonisme zijn in het team betrokken. Het team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en een psycholoog. Zij zijn aangesloten bij de landelijke organisatie ParkinsonNet en werken samen met neurologen en Parkinsonverpleegkundigen.

Hulp thuis en behandeling

U kunt een afspraak maken om vrijblijvend een keer mee te kijken op de Parkinson dagbehandeling. In een gesprek met een medewerker bepaalt u of de dagbehandeling geschikt is voor u. Daarna bieden we u bij voorkeur in uw thuissituatie een kennismakingsgesprek aan. Hierin bespreekt u uw hulpvragen en specifieke wensen met de specialist ouderengeneeskunde. Samen met u stellen we uw persoonlijk behandelplan op. Meestal valt u, als het even niet meer gaat, terug op een mantelzorger. Dit kan een partner, vriend, gezins- of familielid zijn. Vaak is het goed om te weten wat hun rol is in uw thuissituatie. Daarom betrekken we graag (eventuele) mantelzorgers bij het behandelplan.

Waar en wanneer?

U kunt de Parkinson dagbehandeling in Zonnekamp een aantal dagdelen per week bezoeken, afhankelijk van uw indicatie. De dagen stellen we vast in overleg met u.

Meer informatie

Voor dagbehandeling heeft u een zorgindicatie nodig (WLZ behandeling of WMO begeleiding). Onze medewerkers helpen u graag met het aanvragen van deze indicatie. U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Heeft u vragen over dagbehandeling of het regelen van vervoer naar de dagbehandeling, neemt u dan contact met ons op. U kunt bellen met Klantadvies, (0522) 752 852.