Fysiotherapie

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben specialistische kennis om ouderen te behandelen, ondersteunen en begeleiden.

De geriatriefysiotherapeut (fysiotherapeut voor ouderen) richt zich op ouderen die kwetsbaar zijn vanwege hun hoge leeftijd en als gevolg van complexe gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan ziektebeelden als de ziekte van Parkinson, CVA en dementie of orthopedische problemen, bijvoorbeeld een gebroken heup.

Zorgvraag centraal

De fysiotherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt de cliënt. De basis is het behandelplan, dat samen met de patiënt wordt opgesteld. Hierbij staat de zorgvraag van de cliënt centraal.

Doel van de behandeling

De fysiotherapeut kijkt samen met de patiënt naar de te bereiken doelen. Waar nodig wordt samengewerkt met collega's van andere vakgroepen. De fysiotherapeutische zorgverlening kan zowel individueel als in groepsverband gegeven worden.

Samenwerking

Wij werken nauw samen met onze collega’s binnen Zorggroep Noorderboog, zoals de diëtist, de ergotherapeut en de logopedist. Zo kunnen we optimale zorg bieden waarbij u centraal staat. Wij werken ook samen met andere zorgverleners zoals de (revalidatie) arts, psycholoog, orthopedisch instrumentmaker en de orthopedisch schoenmaker. Daarnaast is er de mogelijkheid om steunkousen aan te laten meten.

Meer informatie

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Fysiotherapie van de desbetreffende locatie: Zonnekamp en Nijenstede in Steenwijk, Reggersoord in Meppel en Jan Thijs Seinenhof in Diever.

Onze fysiotherapeuten

Openingstijden

Onze fysiotherapeuten zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.