CVA-zorg

CVA-zorg

Een beroerte, ook wel CVA, stroke of attaque genoemd heeft altijd te maken met een incident in hersenbloedvaten en geeft acuut problemen met de doorbloeding van de hersenen. CVA, staat voor Cerebro Vasculair Accident. Zorggroep Noorderboog heeft in 2002 het initiatief genomen tot het vormen van een zorgketen voor CVA-patiënten, de zogenaamde Stroke Service Meppel.

Stroke Service Meppel is er op gericht om de best mogelijke kwaliteit van leven te realiseren voor iedere CVA-patiënt, binnen alle fasen van de aandoening, de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Het samenwerkingsverband bestaat uit Zorggroep Noorderboog, Isala Diaconessenhuis, Revalidatiecentrum de Vogellanden te Zwolle, Zorggroep Oude & Nieuwe Land, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, Buurtzorg, Beter Thuis Wonen, ICARE, Carepool, Carinova, huisartsen regio Meppel/Steenwijkerland en het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ). Ook de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband.

Doelen Stroke Service

  • Verbeteren van de kwaliteit van leven
  • Verminderen van complicaties
  • Terugdringen van beperkingen en handicaps na een CVA
  • Betere afstemming van behandeling door betrokken hulpverleners
  • Geen wachttijden door intensieve samenwerking.

Hierdoor verbetert de effectiviteit van het behandelproces van CVA-patiënten: de patiënt is op het juiste moment op de juiste plaats en niet langer dan nodig.