Dagbehandeling

Dagbehandeling

Ervaart u lichamelijke beperkingen bij uw dagelijkse bezigheden? De beperkingen kunnen tijdelijk of blijvend zijn. Tijdelijke beperkingen heeft u bijvoorbeeld na een operatie of het doormaken van een ziekte. Blijvende beperkingen kunnen ontstaan door chronische aandoeningen als bijvoorbeeld ziekte van Parkinosn/ Parkinsonisme, CVA, SCA, ziekte van Huntington, COPD et cetera.

Kunt u door uw  ziekte wel wat ondersteuning en begeleiding gebruiken bij het doen van de dagelijkse activiteiten? Ervaart u bijvoorbeeld problemen in uw woning als gevolg van de ziekte, zoals bij het lopen, draaien of opstaan? Wordt het lastiger uzelf verstaanbaar te maken of om uw aandacht er goed bij te houden? Wilt u dit verbeteren? Dan is de dagbehandeling wat voor u.

Persoonlijke behandeling

Iedere aandoening en/of ziektebeeld  heeft bij ieder mens een eigen verloop. Daarom krijgt u van ons persoonlijke behandeling en begeleiding. U werkt  zowel individueel als in de groep aan uw eigen doelen. Hierbij is één medewerker van de dagbehandeling uw vaste aanspreekpunt, uw persoonlijke begeleider.

Deskundige behandelaars

Bij de dagbehandeling staan u en de therapieën die u nodig heeft voorop. Verschillende behandelaars zijn in het team betrokken. Het team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en een psycholoog.  Indien nodig werken zij indirect samen met huisarts en specialist(en).

Wat doen wij?

  • Complexe multidisciplinaire diagnostiek en behandeling
  • Specifieke kennis van doelgroepen
  • Observatie en onderzoek
  • Reactivering en revalidatie
  • Behandeling en gespecialiseerde begeleiding
  • Therapeutische activiteiten

Hulp thuis en behandeling

U kunt een afspraak maken om vrijblijvend een keer mee te kijken op de dagbehandeling. Tijdens zo’n bezoek kunt u samen met een medewerker bepalen of de dagbehandeling geschikt is voor u. Daarna bieden we u bij voorkeur in uw thuissituatie een kennismakingsgesprek aan. Hierin bespreekt u uw hulpvragen en specifieke wensen met de specialist ouderengeneeskunde. Samen met u stellen we uw persoonlijk behandelplan op. Meestal valt u, als het even niet meer gaat, terug op een mantelzorger. Dit kan een partner, vriend, gezins-of familielid zijn. Vaak is het goed om te weten wat hun rol is in uw thuissituatie. We betrekken (eventuele) mantelzorgers graag bij het behandelplan.

Waar en wanneer?

U kunt de dagbehandeling in Zonnekamp of Reggersoord een aantal dagdelen per week bezoeken, afhankelijk van uw indicatie. De dagen stellen we vast in overleg met u.

Meer informatie

Voor dagbehandeling heeft u een zorgindicatie nodig (WLZ behandeling of WMO begeleiding). Onze medewerkers helpen u graag met het aanvragen van deze indicatie. U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Heeft u vragen over dagbehandeling of het regelen van vervoer naar de dagbehandeling, neemt u dan contact met ons op. U kunt bellen met Klantadvies, (0522) 752 852.