De Schiphorst Aan de rand van het mooie Reestdal

De Schiphorst is ingericht voor kleinschalig wonen. Cliënten worden verzorgd in een kleine woongroep van acht bewoners, in een huiselijke en herkenbare omgeving. Er kan bijvoorbeeld gekookt en afgewassen worden. De cliënt kan zijn eigen ruime en lichte appartement grotendeels zelf inrichten om er een eigen en vertrouwde plek van te maken. Ook is er een uitgebreid verenigingsleven, met activiteiten die bij de interesse van de cliënt aansluiten.

Wonen centraal

In onze woningen staat naast goede zorg, het wonen en welzijn van de bewoners voorop. Medewerkers streven ernaar om zoveel mogelijk samen met de bewoners een 'huishouden' te voeren, waarbij de dagelijkse gang van zaken in de woning structuur en veiligheid biedt. Op deze manier wordt de woning een 'thuis'. Daarbij stimuleren wij de bewoners om te helpen bij huishoudelijke klusjes, zoals het bereiden van maaltijden of schoonmaken. Er is ook tijd voor ontspanning, zowel individueel als met elkaar. De fase van dementie en de zwaarte van de zorgvraag van de bewoners zijn van invloed op de dagelijkse gang van zaken in de woningen.

Mantelzorg

Familie en vrienden spelen een belangrijke rol in het kleinschalig wonen. Zij horen immers ook bij de huiselijke omgeving van de bewoners. Uw bijdrage als mantelzorger is daarom altijd welkom. Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld een deel van de dagelijkse zorg op zich nemen, meehelpen met koken of de bewoners begeleiden bij het bezoeken van een specialist in het ziekenhuis.

Voor meer informatie over mantelzorg klik hier.

Bereikbaarheid

De Schiphorst is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf het NS station in Meppel gaan verschillende bussen naar De Schiphorst. Op www.9292ov.nl of via telefoonnummer (0900) 92 92 kunt u hierover advies verkrijgen. U stapt uit bij de halte Medisch Centrum. Voor auto's is voldoende parkeergelegenheid.

Noorderboog aan huis

In mei 2014 is een editie van de advertentiepagina Noorderboog aan huis gewijd aan De Schiphorst.

Contactgegevens

De Schiphorst

Reggersweg 11 7943 KC , Meppel
<p> Tekst</p>

Routeplanner

Routeplanner