Jan Thijs Seinenhof Centrale plek in de regio

Midden in het centrum van Diever ligt Jan Thijs Seinenhof. Dit is een gecombineerd verpleeghuis voor mensen met lichamelijke beperkingen en voor mensen met een vorm van dementie of een andere stoornis in het geheugen. 

Jan Thijs Seinenhof is verdeeld in vier wooneenheden van elk vijftien bewoners. Elke wooneenheid heeft zijn eigen team medewerkers. De teams streven naar het creëren van een vertrouwde woonomgeving. Op de begane grond vindt u de wooneenheden Westeresch en Hezenesch, voor mensen met lichamelijke beperkingen (somatiek). Op de eerste verdieping zijn de wooneenheden Molenesch en Noordesch, voor mensen met geheugenproblemen (psycho geriatrisch).

Zorg op maat

Binnen Jan Thijs Seinenhof streven we naar het aanbieden van Zorg op Maat. Dat betekent dat de cliënt centraal staat en de regie heeft en houdt over zijn/haar leven. De medewerkers bieden ondersteuning om dit te verwezenlijken.

Concreet betekent dit:

- Bewoners kunnen in Jan Thijs Seinenhof blijven wonen tot het overlijden.

- Bewoners voeren zo veel als mogelijk een gewoon huishouden, rekening houdend met hun beperkingen en mogelijkheden. Het is herkenbaar en vertrouwd: samen koken, eten, opruimen.  Het hebben van een eigen kamer (privacy) hoort daarbij. Bezoek is altijd welkom, kan mee-eten en meehelpen in de zorg.

- Bewoners kunnen zelf bepalen wanneer ze opstaan, wat ze willen eten, naar welke kapper ze gaan en wanneer ze naar bed gaan, rekening houdend met hun woonomgeving en hun beperking.

- De medewerkers zijn een deel van het huishouden. Er is een vast team van medewerkers dat de bewoners goed kent, een huiselijke sfeer weet te creëren en de zorg integreert in het dagelijks leven.

Bereikbaarheid

Het verpleeghuis Jan Thijs Seinenhof is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanuit verschillende plaatsen in de omgeving gaan bussen richting Jan Thijs Seinenhof. Op www.9292ov.nl of via telefoonnummer (0900) 92 92 kunt u hierover advies verkrijgen. U stapt uit bij de halte Dingspilhuis. Vanaf daar is het nog een paar minuten lopen naar Jan Thijs Seinenhof. Voor auto's is voldoende parkeergelegenheid.

Noorderboog aan huis

In december 2012 is een editie van de advertentiepagina Noorderboog aan huis, gewijd aan Jan Thijs Seinenhof.

Contactgegevens

Jan Thijs Seinenhof

De Wijert 59 7981 AH , Diever (0521) 38 55 00
<p> tekst</p>

Routeplanner

Routeplanner