Nijenstede Veel aandacht voor dagactiviteiten

Op loopafstand van een winkelcentrum en het NS-station in Steenwijk is Nijenstede gevestigd. Dit woonzorgcentrum bestaat uit vier woonlagen en heeft 144 appartementen, waarvan 94 van Zorgcombinatie Noorderboog. In Nijenstede wordt ook specifieke zorg geboden aan cliënten met beginnende en lichte dementie, zoals dagbegeleiding. Cliënten met beginnende dementie die nog thuis wonen, kunnen hier ook gebruik van maken.

Zorgcombinatie Noorderboog wil door het bieden van goede zorg de kwaliteit van leven van de cliënt verbeteren. Daarom onderzoekt Noorderboog regelmatig de cliënttevredenheid en de kwaliteit van de zorg per locatie.

Nijenstede bestaat uit twee afdelingen: Rondeel en Buitenom. Elke afdeling heeft zijn eigen team met een teamleider, verzorgenden, helpenden, huishoudelijk verzorgenden, voedingsassistenten en een activiteitenbegeleider. Op de begane grond zijn allerlei voorzieningen waar u gebruik van kunt maken.

Bereikbaarheid

Nijenstede is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf het NS station in Steenwijk is het maar een paar minuten lopen naar Nijenstede. Op www.9292ov.nl of via telefoonnummer (0900) 92 92 kunt u advies verkrijgen over de treinen naar Steenwijk. Voor auto’s is bij Nijenstede voldoende parkeergelegenheid.

Nieuwsbrief

Elke week verschijnt voor bewoners van de appartementen en aanleunwoningen de nieuwsbrief van Nijenstede. Hierin kunt u alles lezen over de activiteiten die er die week zijn. Ook vindt u in de nieuwsbrief informatie over bewonerswisselingen en andere mededelingen.

Vervoer

In de omgeving van Nijenstede zijn de volgende hulpdiensten waar u een beroep op kunt doen:

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Steenwijk en omstreken, telefoon 06 13 74 12 12
Vereniging Gehandicaptenvervoer Steenwijk en omstreken, telefoon (0521) 51 44 52.

Noorderboog aan huis

In juli 2014 is een editie van de advertentiepagina Noorderboog aan huis, gewijd aan Nijenstede.

Contactgegevens

Nijenstede

Bogermanstraat 1 8331 GZ , Steenwijk (0521) 53 71 37
<p> Tekst</p>

Routeplanner

Routeplanner