Zonnekamp

Zonnekamp

Oyershoeve 1
8331 XR Steenwijk
(0522) 498 498 info@noorderboog.nl

Aan de rand van het centrum van Steenwijk is Zonnekamp gevestigd. Zonnekamp is een gecombineerd verpleeghuis, revalidatiezorg en somatische verpleeghuiszorg, en ligt midden in de gezellige woonwijk Clingenborgh. Betrokken medewerkers met hart voor de zorg stemmen samen met de bewoner en diens naasten af welke zorg passend is. Hierbij kijken we vooral naar wat nog wél kan.

 

 

 

In Zonnekamp wordt zeer uiteenlopende zorg verleend. Door het brede aanbod kunnen partners met verschillende zorgvragen binnen onze locatie in elkaars nabijheid blijven wonen. Bewoners kunnen tot aan het levenseinde binnen onze zorglocatie blijven, ook als de zorgvraag toeneemt of de geestelijke gezondheid ernstig achteruitgaat.

Afdeling Woonark heeft 11 inleunwoningen voor zorg dichtbij en 60 appartementen met een eigen badkamer voor mensen met een zwaardere lichamelijke zorgvraag. In het verpleeghuis bieden we op de afdelingen Tjalk, Schoener en Klipper intensieve zorg aan in totaal 60 bewoners met een vorm van dementie. Zij hebben elk een eigen kamer. Daarnaast heeft afdeling Botter 30 plaatsen voor geriatrische revalidatiezorg, om tijdelijk te revalideren na bijvoorbeeld een ongeval of medische ingreep. Mensen die zelfstandig wonen kunnen één of meer dagdelen per week gebruik maken van de Dagbesteding psychogeriatrie en de Dagbehandeling somatiek.

"Mijn schoonmoeder voelt zich thuis hier. De verzorging speelt op een leuke manier in op de verschillende stadia van haar ziekte."

Activiteiten