Dagbegeleiding

Dagbegeleiding

Op een leuke en zinvolle manier de dag doorbrengen en van betekenis zijn, is belangrijk voor iedereen. Wij ondersteunen u graag als dit niet meer vanzelf gaat.

Wij bieden de ondersteuning die u zelf wilt en die aansluit bij datgene wat u graag doet. Er is ruimte voor gezelligheid en het leggen van sociale contacten. Ook kunnen we u helpen om het geheugen te trainen, de conditie op peil te houden of vaardigheden die voor u belangrijk zijn te oefenen.

Is dagbegeleiding iets voor u?

Dagbegeleiding kan u ondersteunen bij het zo lang mogelijk thuis wonen. U woont zelfstandig, maar wilt graag begeleiding bij uw bezigheden gedurende de dag. Bij de dagbegeleiding ontmoet u andere mensen en kunt u gezamenlijke activiteiten ondernemen. Ook is het mogelijk om bij de dagbegeleiding vaardigheden te oefenen, zodat u zich gezond en fit voelt.

Uw mantelzorger

Als u de dagbegeleiding bezoekt, heeft uw mantelzorger de ruimte om even andere dingen te doen. Zo kan hij/zij weer nieuwe energie opdoen en goed voor u zorgen als u weer thuis bent. Ook dat draagt er aan bij dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Verschillende vormen

Zorggroep Noorderboog heeft drie verschillende vormen van dagbegeleiding op diverse locaties in en rondom Meppel en Steenwijk:

  • Voor mensen met geheugenproblemen
  • Voor mensen met een lichamelijke beperking
  • Voor ouderen met psychiatrische problemen

Wat gaat u doen?

Uw interesses en vragen zijn het uitgangspunt voor de invulling van het dagprogramma. Het gaat erom dat u zich prettig voelt en invulling kunt geven aan dingen die voor u belangrijk zijn. Voordat u start met dagbeleiding gaat één van onze medewerkers hierover met u in gesprek.

Indicatie

WMO

Voor het bezoeken van de dagbegeleiding kunt u een WMO beschikking aanvragen bij de gemeente waar u woont. U betaalt hiervoor een inkomensafhankelijke bijdrage.

CIZ

In specifieke situaties kan bij het CIZ een indicatie worden aangevraagd. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CIZ. Ook hiervoor geldt een inkomensafhankelijke bijdrage.

Vragen?

Heeft uw vragen over dagbegeleiding, over het aanvragen van een indicatie, of wilt u een keer komen kijken op een van de locaties? Dan kunt u contact opnemen met Klantadvies van Zorggroep Noorderboog. Ook als u (nog) geen indicatie heeft en wel behoefte heeft aan enige vorm van dagbegeleiding, hebben we mogelijkheden.

Wij helpen u graag verder! Ons telefoonnummer is (0522) 752 852.

Waar vindt u onze dagbegeleiding?

Gemeente Meppel: ReggersoordArgusvlinderDe Haven, locatie het AnkerReestoord en Kerspel

Gemeente Westerveld: De Menning

Gemeente De Wolden: ‘t Vonder en Dunninghe

Gemeente Steenwijkerland: Nijenstede en Zonnekamp

Gemeente Staphorst: De Berghorst