Welzijnsfaciliteiten

Een aantal van onze locaties hebben faciliteiten waar onze bewoners gebruik van kunnen maken, en in overleg ook mensen van buitenaf. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het gebruik van een duofiets, mee eten in het restaurant, een boodschap doen in het winkeltje en nog veel meer.

Duofiets

Op de duofiets kun je met zijn tweeën fietsen. Je zit naast elkaar, waarbij de één trapt en stuurt, de ander kan meetrappen of de benen even laten rusten. De duofietsen zijn voorzien van elektrische trapondersteuning, zodat het fietsen niet te zwaar is. Zo is het mogelijk om er heerlijk samen op uit te gaan.

Restaurant

Wilt u alleen of met iemand samen mee eten in één van de restaurants in locaties van Zorggroep Noorderboog? U bent van harte welkom om eens mee te komen eten. Het is gezellig en misschien leert u ook nog andere mensen kennen.

Kapsalon

U kunt uw haar laten knippen of permanent laten zetten in de onze kapsalons in onze locaties.

Winkeltje

Even een kleine boodschap doen of een cadeautje voor iemand halen is mogelijk in onze winkeltjes op de verschillende locaties.

Rolstoelpool

Heeft u een rolstoel nodig en niet een in eigen bezit? Dan kunt u er één lenen in een aantal van onze locaties.

Bibliotheek

Een boek lenen om deze even rustig thuis te kunnen lezen is mogelijk. We hebben ook tal van grootletterboeken. Vraagt u bij de locatie naar de openingstijden en de mogelijkheden.

Fietslabyrint

Een fietslabyrint is een fiets voor iedereen die niet meer zelfstandig buiten kan fietsen. U fietst op de  hometrainer door verschillende plaatsen. Kunt u niet op de hometrainer en wel op een stoel? Ook dan is het fietslabyrint geschikt voor u. Met beelden van de door u gekozen plaats wordt u op de fiets rondgeleid. U kunt kiezen uit verschillende steden en dorpen. Zo kunt u per fiets door Meppel, maar ook door Parijs!

Op welke locatie zijn welke faciliteiten aanwezig?

 

Duofiets

Restaurant

Kapsalon

Winkeltje

Rolstoel-pool

Biblio-theek

Fiets-labyrint

Reggersoord

X

X

X

X

X

X

 

Zonnekamp en Woonark

X

X

X

X

 

X

 

De Menning

 

 

X

X

X

X

X

Schiphorst

X

X

X

X

 

 

 

Nijenstede

X

X

X

X

 

 

X

Jan Thijs Seinenhof

X

X

X

 

X

X

 

Het Anker

 

 

X

X

X

X

X

’t Vonder

X

X

X

 

X

 

X

Dunninghe

X

X

X

X

X

 

X

Kaailanden

X

 

 

 

 

 

 

Irene

X

X

X

X

 

X

X

Reestoord

X

X

X

X

X

X

X

Kerspel

X

 

 

 

 

 

X